CBD tervist toetavad omadused

CBD on pävinud kõige rohkem tähelepanu oma laiaulatuslike tervist toetavate omaduste tõttu. Allpool toome välja neist mõned:
_________________________
𝟏. CBD kanep võib toimida antidepressandina
Alustame ühest olulisest kasulikust mõjust. On tõestatud, et CBD pärsib närvirakkude signaali edastamist ja reguleerib mitmete neurotransmitterite tegevust. Need omadused selgitavad CBD kõige levinumat kasutust – stressi ja depressiooni leevendamine. Selle mõju efektiivsus on sarnase ärevuse vastaste ravimite ja antidepressantidega, kuid ilma mainitud ravimite kõrvalnähtudeta. Bensodiasepiinid, mida kirjutatakse välja ärevus- ja paanikahoogude puhul on sõltuvust tekitavad ning muud ravimid võivad tekitada rahutust, unetust, vähenenud libiidot ja peavalu. CBD-ga on kõrvalnähud väga harva esinevad.

𝟐. 𝐄𝐩𝐢𝐥𝐞𝐩𝐬𝐢𝐚 𝐣𝐚 𝐞𝐫𝐢𝐧𝐞𝐯𝐚𝐝 𝐟𝐨𝐨𝐛𝐢𝐚𝐝
Mentaalse ja emotsionaalse tasakaalutuse puhul on mitmeid CBD kasutuse võimalusi. Üks olulistest on epilepsia, kuna see vähendab hoogude sagedust ja intensiivsust. Veel üks kasutusvõimalus on sotsiaalne foobia. 2017 a. avaldatud São Paulo Ülikooli (Brasiilia) uurimus tegi kindlaks, et CBD vähendab ärevust patsientides, kes tunnevad hirmu sotsiaalsetes olukordades nagu näiteks avalik esinemine või uute inimestega kohtumine.

3. Sõltuvused ja Alzheimeri tõbi
Yasmin Hurd, kes on neuroteadlane ja Mount Sinai Haigla Meditsiinikooli Sõltuvuse Instituudi direktor New Yorgis, väidab, et CBD aitab tungivaid soove paremini ohjata. Mõned uuringud on näidanud, et CBD-l on võime edasi lükata Alzheimeri tõbe ja võibolla isegi seda ennetada. Need uuringud on tehtud loomadega, kuid teadlased usuvad, et inimestega võivad olla samad tulemused.

𝟒. 𝐋𝐞𝐞𝐯𝐞𝐧𝐝𝐮𝐬 𝐯𝐚𝐥𝐮𝐝𝐞𝐥𝐞
On palju inimesi, kes kasutavad CBD-d osteoartriidi, reumatoidartriidi, vähi või multiskleroosi tekitatud valu leevendamiseks, samuti närvivalu nagu näiteks ishiase puhul. Uuringutes selgus, CBD-d sisaldava geeli määrimine oli tõhus artriidi vaevuste ravis.

𝟓. Südame kaitse
CBD-l on terve rida positiivseid mõjusid südame-veresoonkonnale. Üks peamistest kasulikest mõjudest on vererõhu alandamine. Alandatud vererõhk võib aidata ennetada südame- ja ajuinfarkte. Loomadega läbiviidud uuringud näitasid, et olles antioksüdant see lõdvestab ja on põletikuvastane ning kaitseb seeläbi südant.

𝟔. 𝐔𝐧𝐝 𝐬𝐨𝐨𝐝𝐮𝐬𝐭𝐚𝐯
CBD-l on rahustav mõju ja võib esile kutsuda teatud unisust, mis on abiks inimestele, kellel on raske uinuda. Uuringud on avastanud, et CBD võib pikendada und ja parandada selle kvaliteeti.

𝟕. Põletikuvastane
Valuvaigistavad toimed on koos tähelepanuväärse põletikuvastase mõjuga paljude haiguste puhul nagu näiteks neerufibroos, metaboolne sündroom, ülekaal, rasvumine ja diabeet. Abi saab ka keerulises võitluses aknega. Mitmed uuringud toovad välja, et see vähendab seebumi (rasu), tsütokiinide ja bakterite teket.
Meie toodetega saad tutvuda siin:
www.cbweedshopestonia.ee