CBD mõjust lemmikloomadele

lemmiklooma cbd

Lemmikloomad on meie suurimad sõbrad, olles alati truult meie kõrval. Seega väärivad nad meie täielikku armastust ja hoolt ning võimalikult head elukvaliteeti. Järgnevalt saadki lähemalt lugeda CBD mõjust lemmikloomadele.

Kas teadsid, et CBD on hindamatu abimees mitte ainult inimeste, vaid ka lemmikloomade jaoks. Sarnaselt inimestele, kogevad ka lemmikloomad nii vaimseid kui ka füüsilisi terviseprobleeme, mida CBD abil leevedada saab. Meie e-poes on eraldi tootekategooria lemmikloomade jaoks, kust võib leida spetsiaalselt lemmikloomadele mõeldud CBD õli ning tablette.


Võtame läbi enamlevinud küsimused CBD mõjust lemmikloomadele.

Mis on CBD?

Kanepitaim sisaldab rohkem kui 100 erinevat kannabinoidi ehk looduslikku ühendit, millest tuntumad on kannabidiool ehk CBD ning tetrahüdrokannabinool ehk THC. Kui kõrge THC sisaldusega kanepitaime kasutatakse rekreatsioonilistel eesmärkidel ning see on enamus maailma riikides illegaalne, siis meditsiinilisel eesmärgil kasutatava kanepitaime THC sisaldus on äärmiselt madal ning see ei oma psühhoaktiivset toimet, kuid samas on selles väga kõrge CBD sisaldus.

Milliste lemmikloomade tervisehäirete vastu CBD aitab?

  • Ärevus. Ka lemmikloomadel, justnagu inimestelgi, võib tekkida ärevus – olgu selleks siis reisiärevus, ilutulestikust tingitud ärevus, igapäevane peremehest eemaloleku ärevus vm;
  • Põletik;
  • Valu;
  • Krambid;
  • Seedetrakti häired;
  • Iiveldus;
  • Artriit.

Kas CBD-st on päriselt ka abi?

Jah! Loomadel (nagu ka inimestel) on olemas endokannabinoidsüsteem ning seega on CBD-l lemmikloomadele samasugune mõju nagu inimestele. Endokannabinoidsüsteemist saad lähemalt lugeda meie varasemast postitusest.

Kas CBD on loomade jaoks ohutu? Kas see teeb mu lemmiku pilve?

Muidugi on see ohutu! Meditsiinilisel kanepil ei ole eluohtlikke kõrvaltoimeid. See ei kahjusta neere, maksa ega seedetrakti. Alati on soovituslik konsulteerida oma loomaarstiga, seda eriti juhul kui teie lemmikule on määratud mõni teine ravim (nende koosmõju ei pruugi sobida), kuid CBD ise on naturaalne ja ohtu.

CBD ei tee looma “pilve”, kuna selles on minimaalne kogus THC-d.

Kuidas CBD-d oma lemmikule anda?

  • Otse suukaudselt;
  • Toidu sekka segatuna.

Kui palju peaksin oma lemmikule CBD-d andma?

See oleneb looma suurusest, vanusest ja seedimisest. Soovitame alustada väiksema kogusega ning vaadata, kuidas see loomale mõjub.

Pane ka tähele, et CBD õli on kangem kui tabletid.


Kui sul tekkis lisaküsimusi CBD mõju kohta lemmikloomadele, siis võta meiega julgelt ühendust näiteks sotsiaalmeedias ning me anname sulle vajaliku nõu ja teadmised.

Kuna meil on juba palju armsaid karvaseid sõpru, siis anname nende heaks ka sooduskoodi LEMMIK15, mis annab lemmiklooma toodetelt 15% soodustust (kehtib kuni 24.03.2022).